1940-1949

Născut în toiul luptei, Go Anywhere. Fă orice.® Marca Jeep® 4x4 a devenit un erou pentru mii de soldați aliați din întreaga lume. Vehiculele Jeep civile la fel de eroice din anii 1940 au consacrat ferm marca Jeep ca lider incontestabil în tehnologia 4x4.

O MOȘTENIRE A EROILOR


Marca iconică Jeep®; este recunoscută în întreaga lume - pentru totdeauna legată de libertate, capacitate și aventură. Fiecare vehicul marca Jeep are o poveste unică de spus, cu o moștenire bogată care se leagă de originalul Willys MB. Povestea noastră este povestea ta. Proprietarii de vehicule Jeep știau de mult că Go Anywhere. Do Anything.®; este un mod de viață - nu doar un slogan de campanie. Explorează gama noastră legendară, apoi creează-ți propria poveste atemporală într-un Jeep 4x4.

NAȘTEREA UNEI ICOANE

WILLYS QUAD 

1940 

WILLYS MA 

1941 

WILLYS MB 

1941-1945 

JEEP® CJ-2A 

1945-1949 

CĂRUȚA LUI WILLY 

1946-1965 

WILLYS-OVERLAND TRUCK 

1947-1965 

JEEP® JEEPSTER (VJ) 

1948-1951 

JEEP® CJ-3A 

1949-1953 

1940 WILLYS QUAD

PRIMA MARCĂ JEEP®; 4x4


În iunie 1940, cu al doilea război mondial la orizont, armata SUA a solicitat oferte de la 135 de producători de automobile pentru un „vehicul ușor de recunoaștere” de 1/4 tone, adaptat specificațiilor armatei. Doar trei companii au răspuns — Bantam, Willys și Ford — dar, în decurs de un an, au produs colectiv șablonul pentru vehiculul cunoscut la nivel mondial sub numele de „jeep”.Willys-Overland a livrat prototipul „Quad” (numit după sistemul 4x4 pe care îl prezenta), Armatei SUA de Ziua Armistițiului (Ziua Veteranilor), noiembrie 1940. Proiectul a fost finalizat în 75 de zile remarcabile.Au fost realizate doar două prototipuri.

1941 WILLYS MA

MARCA LEND-LEASE JEEP®; 4x4


Willys MA a prezentat o schimbare a vitezelor pe coloana de direcție, decupaje laterale joase, două grupuri de instrumente circulare pe tabloul de bord și o frână de mână pe partea stângă. Willys s-a străduit să reducă greutatea la noua specificație a armatei de 2.160 de lire sterline. Piulițele și șuruburile au fost scurtate împreună cu panourile mai ușoare pentru a produce o versiune mai ușoară a Quad-ului. Elementele eliminate pentru ca AM să atingă acest obiectiv au fost reinstalate pe MB de generație următoare, rezultând o greutate finală de aproximativ 400 de kilograme peste specificații.

După teste dificile, Willys-Overland a primit contractul în iulie 1941, solicitând producția a 16.000 de modele MB revizuite la un preț unitar de 738,74 USD. Majoritatea AM-urilor au fost trimise Aliaților Statelor Unite din Rusia și Anglia în cadrul programului Lend-Lease. Astăzi, AM este cea mai rară dintre toate modelele Willy pre-producție, cu doar aproximativ treizeci de modele cunoscute.Îmbunătățirile aduse AM Willys peste Quad au inclus: o frână de mână; roți dintr-o singură piesă; decupaje rotunjite ale ușii; două grupuri de instrumente montate circular; și un schimbător de viteze montat pe coloana de direcție.

1941-1945 WILLYS MB

FORJATE ÎN LUPTĂ


Este o legendă; armata americană a cerut un vehicul—și a plecat cu un erou. Willys MB, spiritul său făurit de focul luptei și șlefuit în căldura luptei, și-a croit drum în inimile războinicilor care luptă pentru libertate. Legăturile emoționale feroce s-au dezvoltat adesea între un soldat și „jeep-ul” său 4x4. Credinciosul MB și-a câștigat un loc în inima fiecărui IG, în fiecare zonă de luptă, în fiecare rol imaginabil.

Dur, simplu, Jeep®; Brand 4x4 a devenit cel mai bun prieten—al lui GI, al doilea după pușca sa. Unui MB i s-a acordat chiar și o medalie Purple Heart și a fost trimis acasă. Generalul George C. Marshall, șeful Statului Major al Armatei SUA în timpul celui de-al doilea război mondial și mai târziu secretar de stat al SUA, a descris marca Jeep®; 4x4 ca fiind „cea mai mare contribuție a Americii la războiul modern”. Scripps Howard, reporter al celui de-al doilea război mondial, Ernie Pyle, a spus odată: „A făcut totul. Mergea peste tot. Era credincios ca un câine, puternic ca un catâr și agil ca o capră. Purta în mod constant de două ori mai mult decât era proiectat și continua să meargă.”

MB a început o revoluție în utilizarea autovehiculelor militare mici în armata SUA. Caii, împreună cu motocicletele, mașina solo și laterală, au fost scoși din uz aproape imediat. MB universal a fost uimitor de versatil. Acestea ar putea fi echipate cu mitraliere de calibru .30 sau .50 pentru luptă. De asemenea, au fost modificate pe scară largă pentru patrularea în deșert pe distanțe lungi, aratul zăpezii, așezarea cablurilor telefonice, frezarea ferăstrăului, pompele de stingere a incendiilor, ambulanțele de teren, tractoarele și, cu roți adecvate, ar circula chiar și pe șinele de cale ferată.

MB-urile ar putea fi încărcate în aeronavele de transport pentru o desfășurare rapidă și au fost, de asemenea, suficient de mici pentru a se încadra în planoarele mari utilizate în invazia din ziua Z a Europei. Pe parcursul războiului, au fost dezvoltate kituri de teren personalizate pentru condiții de iarnă și deșert, forjare în ape adânci și alte nevoi de luptă.Deși Willys MB nu a fost primul vehicul cu tracțiune integrală, Go Anywhere. Vehiculul marca Do Anything.®; Jeep®; a influențat fiecare vehicul 4x4 construit în urma sa. Muzeul de Artă Modernă din New York include un Jeep militar 4x4 în expunerea a opt automobile și îl consideră „una dintre foarte puținele expresii autentice ale artei mașinilor”.

1945-1949 JEEP® CJ-2A

PRIMUL VEHICUL CIVIL MARCA JEEP®; (CJ)


Puternicul Willys MB a ieșit din cazanul războiului gata pentru serviciul pe timp de pace. Legendarul cal de povară G.I. al celui de-al doilea război mondial a fost transformat de Willys-Overland într-un CJ cu scopul de a pune caii de povară la pășune.Potrivit Willys-Overland, în SUA existau 5,5 milioane de fermieri, iar dintre aceștia, peste 4 milioane nu aveau nici camion, nici tractor. Robustul și versatilul CJ-2A a fost comercializat de Willys-Overland sub denumirea de „The All-Around Farm Work-Horse”. Ar putea face treaba a doi cai de tracțiune grei, care funcționează la o viteză de patru mile pe oră, 10 ore pe zi, fără a supraîncălzi motorul. CJ-2A „Universal” urma să servească agricultura și industria din întreaga lume într-o mie de moduri diferite.

Willys-Overland a promovat, de asemenea, CJ-2A ca „Un centru de putere pe roți”, prezentându-l ca un vehicul de lucru și putere mobilă pentru mase. O varietate de unelte agricole și unelte industriale au fost concepute pentru a fi utilizate împreună cu o unitate de priză de putere la bord. Un regulator acționat cu curea a fost controlat de la panoul de bord, permițând reglarea turațiilor motorului de la 1.000 la 2.600 rpm. Vânzările au fost vioaie, în ciuda abundenței de MB pe piața surplusului de război.Premiile în bani au fost oferite de revista Popular Science pentru „Idei privind locurile de muncă pe timp de pace pentru Jeep-uri”. Concursul a stimulat ingeniozitatea și caracterul inovator al Americii. În curând, vehiculele mărcii Jeep®; au fost utilizate ca platformă pentru sute de aplicații. De reținut: între 1949-1964, fie un vehicul complet marca Jeep, fie un șasiu au fost utilizate pe toate utilajele Zamboni®; ICE de refacere a suprafeței. În 1949, modelul A a avut nevoie de 10 minute pentru a face o treabă care dura mai mult de o oră și jumătate.

O versiune mult modificată a MB, 1945 CJ-2A (MSRP: 1.090 USD) aveau „Willys” în relief pe părțile laterale ale capotei și pe cadrul parbrizului. Acesta a fost oferit publicului cu amortizoare mai bune, arcuri și scaune mai confortabile pentru un plus de confort, rapoarte revizuite ale transmisiei și cutiei de transfer care permit viteze reduse de transport și de autostradă de până la 60 mph, ambreiaj mai robust, răcire mai bună, hayon, anvelopă de rezervă montată lateral, faruri mai mari de 7 inch, un capac de combustibil extern, un cadru ranforsat pentru o mai mare rigiditate și un ștergător automat de parbriz pe partea șoferului.

1946-1965 VAGON WILLYS

PRIMUL BREAK COMPLET DIN OȚEL AL AMERICII


Primul break complet din oțel al Americii a debutat în iulie 1946 ca modelul 463 Jeep®; Station Wagon și a prezentat o vopsea în trei tonuri care simula aspectul „lemnos”. Vehiculul utilitar din oțel, fără întreținere, nu era predispus la intemperii, cojire sau scârțâituri, cum ar fi "lemnarii" de stil vechi. Trapa rabatabilă a hayonului vagonului a fost înaintea timpului său și poate fi creditată cu originea „petrecerii hayonului”.

Majoritatea vagoanelor de stație ale zilei puteau transporta foi de placaj de 4x8 picioare pe orizontală—, dar numai Willys le putea depozita și pe verticală. Un interior spălat ar putea fi "curățat aproape la fel de ușor ca o chiuvetă de bucătărie! „Rapoartele consumatorilor din octombrie 1950 au declarat:„Modelul station wagon Willys, utilizat așa cum este destinat să fie utilizat, nu are egal în domeniul său... este o mașină funcțională și își face bine treaba. „Willys Wagon a fost, de asemenea, disponibil în formate comerciale de livrare - Sedan Delivery, Panel Delivery sau Utility Delivery — cu laturi posterioare închise și uși posterioare verticale.Când a fost adăugată tracțiunea integrală în 1949, Willys Wagon a devenit precursorul Grand Cherokee (WK). Modelul Wagon proiectat de Brooks Stevens a fost în producție cu aproape 20 de ani mai mult decât orice alt automobil american contemporan din acea vreme.

 

 

 

 

1947-1965 CAMIONUL WILLYS-OVERLAND

UN CAMION PENTRU FERMIERUL MODERN


O reclamă timpurie a promovat „Noile camioane„ Jeep ”sunt cele mai mari știri din domeniul serviciilor medii”. Modelele cu două și patru roți au fost inițial comercializate fermierului modern. Camioneta cu ampatament de 118 inchi a marcat prima încercare a Willys-Overland de a diversifica marca Jeep®; dincolo de aripa plată cu ampatament scurt. Camionul marca Jeep a fost produs cu modificări minore de tablă, până când camionetele Gladiator le-au înlocuit în anii '60.

( DisclosurePrin amabilitatea Colecției Bibliotecii Publice Județene Toledo-Lucas)

Prin amabilitatea Colecției Bibliotecii Publice Județene Toledo-Lucas

Cu modele cu tracțiune pe două și patru roți disponibile, camionul marca Jeep®; ar putea fi echipat cu o platformă de preluare sau de stivuire, șasiu sau cabină sau ca șasiu gol. Pick-up-urile de la sfârșitul anilor '40 au fost disponibile cu tracțiune integrală - o caracteristică care nu a fost disponibilă pe camioanele Chevy sau Ford până în 1957 și 1959 cu respect.Multe dintre componentele camioanelor marca Jeep au fost partajate cu Willys Wagon, în special motorul Go Devil, motorul de 72 CP "Super Hurricane" L-head șase găsit pe modelele anterioare și motorul "Tornado" care și-a găsit drumul în versiunile ulterioare.

1948-1951 JEEP® JEEPSTER (VJ)

O DECAPOTABILĂ TÂNĂRĂ ȘI SPORTIVĂ


Jeepsterul (VJ) a fost ultimul vehicul cu caroserie deschisă în stil faeton realizat de un producător auto american, folosind perdele laterale pentru protecția împotriva intemperiilor în locul ferestrelor rulante. Brooks Stevens, faimosul designer Willys-Overland, a intenționat ca Jeepster să fie o mașină sport americană la preț redus. În cele din urmă, prețul a ajuns la aproximativ 1.900 de dolari, care era la acea vreme fabulos de scump.

Comercializată ca o mașină sport, performanța a fost oarecum deficitară - de aici și cifrele mai mici de vânzări. Jeepsterul, spre deosebire de CJ-2A, a fost promovat ca un vehicul potrivit pentru șoferii de sex feminin și absolvenții de facultate. Mulți șoferi din suburbii au folosit Jeepsterul doar ca o „rază de soare” sau o mașină secundară. Inițial oferit cu motorul „Go-Devil”, a fost în cele din urmă echipat cu motorul „Hurricane” cu șase cilindri de 161 inch cubi, dar niciodată oferit cu tracțiune integrală.În ultima vreme, Jeepster a devenit o colecție certificată și a fost considerată o mașină de referință. În 1971, grupul britanic glam-rock T. Rex a adus un omagiu Jeepster-ului într-un cântec cu același nume, cântând „Girl, I 'm just a Jeepster for your love” pe albumul lor de succes Electric Warrior.

1949-1953 JEEP CJ-3A

UN JEEP®; CJ ÎMBUNĂTĂȚIT


CJ-3A este considerat de mulți ca fiind părintele vehiculelor de agrement. Introdus la sfârșitul anului 1948, CJ-3A a fost foarte asemănător cu modelul anterior, dar a prezentat îmbunătățiri față de CJ-2A, inclusiv; un parbriz dintr-o singură bucată cu aerisire inferioară și două ștergătoare montate pe partea inferioară, o transmisie mai robustă, o cutie de transfer și o punte spate Spicer 44-2 mai robustă. CJ-3A ar putea fi ușor diferențiat de CJ-2A prin parbrizul său dintr-o singură bucată.