1990-1999

Noul Jeep® Grand Cherokee (ZJ) din 1993 a stabilit un nou punct de referință în industrie datorită echilibrului său unic de capacități on-road și off-road. Supercapabilul Wrangler (TJ) cu noua sa suspensie elicoidală a fost introdus în 1997. În 1999, noul Grand Cherokee (WJ) a fost comercializat ca fiind cel mai capabil SUV din toate timpurile. Vânzările au crescut la 629.000 de unități în acest deceniu.

SUV-URI DE LUX


După aproximativ 30 de ani, clasicul Grand Wagoneer a făcut loc unui model „Final Edition” în 1991. Un Jeep®; Grand Cherokee complet nou a fost lansat în 1993 și a fost un văr mai mare și mai luxos al Cherokee - cu o călătorie mai lină pe autostradă și un interior mai spațios. Un Jeep Wrangler (TJ) complet nou a fost introdus în 1997 - care arăta foarte asemănător cu CJ-7. TJ a folosit o suspensie cu patru bobine și a prezentat un interior nou. În 1998, Daimler-Benz din Germania a fuzionat cu Chrysler Corporation (inclusiv marca Jeep) pentru 36 de miliarde de dolari.

AUTENTIC FAȚĂ DE NUCLEU

JEEP® GRAND CHEROKEE (ZJ) 

1993-1995 

JEEP® GRAND WAGONEER (ZJ) 

1993 

JEEP® WRANGLER (TJ) 

1997-2006 

1993-1995 JEEP® GRAND CHEROKEE (ZJ)

SERIA PREMIATĂ DE 4X4-URI


Grand Cherokee (ZJ) a apărut pentru prima dată prin prăbușirea geamului centrului de convenții la Salonul Auto Internațional Nord-American din Detroit, în timpul introducerii sale acolo pe 7 ianuarie 1992. Grand Cherokee a înlocuit Wagoneer ca un SUV de lux de dimensiuni medii - o clasă de design pe care mulți producători de automobile s-ar grăbi să o imite.

( Disclosure1993 Jeep®; Grand Cherokee (ZJ).)

1993 Jeep®; Grand Cherokee (ZJ).

Primul SUV echipat cu un airbag lateral pentru șofer, a stabilit noi standarde pentru deplasarea pe șosea, manevrabilitate și confort într-un SUV. Grand Cherokee a fost imediat popular și a câștigat zeci de premii, inclusiv Truck of the Year al revistei Motor Trend, Four Wheeler magazine 's Four Wheeler of the Year și 4Wheel Off-Road magazine' s 4x4 of the Year pentru 2003.

( Disclosure1993 Jeep®; Grand Cherokee (ZJ).)

1993 Jeep®; Grand Cherokee (ZJ).

Nou pentru ’93, Grand Cherokee cu ampatament de 105,9 inci a dus rafinamentul la un nou nivel. O nouă suspensie Quadra-Coil™ avea o configurație bobină/multilink. Un motor V8 de 5,2 litri a fost oferit ca opțiune, iar o punte spate Dana 44 a fost disponibilă pentru unele modele.

( Disclosure1993 Jeep®; Grand Cherokee (ZJ).)

1993 Jeep®; Grand Cherokee (ZJ).

ZJ-urile au venit inițial în trei opțiuni de tăiere: Base, Laredo și Limited. Modelele de specialitate au inclus Orvis (1995-97), un obicei limitat cu o schemă de culori exterioare de verde vânător cu dungi aurii. Interiorul său avea scaune verzi în două tonuri și șampanie, completate cu accente roșii și insigne Orvis.

( DisclosureModelul Jeep®; Grand Cherokee Orvis.)

Modelul Jeep®; Grand Cherokee Orvis.

1993 JEEP® GRAND WAGONEER (ZJ)

UN GRAND WAGONEER PROASPĂT


Jeep®; Grand Wagoneer ZJ a fost o versiune rară a modelului Grand Cherokee, care a fost oferită abia în 1993.

Grand Wagoneer a fost un pachet de top care a oferit fiecare opțiune ZJ, inclusiv V8, precum și un aspect care a revenit la recent decedatul „SJ” Grand Wagoneer. Marele Wagoneer (ZJ) a fost oferit ca un model complet separat, partea cu granulație de lemn îl diferențiază.

( Disclosure1993 Jeep®; Grand Wagoneer (ZJ).)

1993 Jeep®; Grand Wagoneer (ZJ).

1997-2006 JEEP® WRANGLER (TJ)

MAREA MAȘINĂ AMERICANĂ A LIBERTĂȚII


Considerat Ultimate Escape Machine, Jeep®; Wrangler (TJ) din 1997 a oferit o manevrabilitate excelentă pe șosea și o capacitate legendară de off-road. Noul Jeep®; Wrangler din 1997 a fost al cincilea vehicul marca Jeep care a câștigat premiul „4x4 al anului”.

Noul Wrangler avea un aspect retro foarte asemănător cu CJ-7, dar era foarte diferit din punct de vedere mecanic. Aproape 80% din piesele vehiculului au fost nou proiectate. Începând cu platforma de bază Wrangler, inginerii mărcii Jeep®; i-au oferit Jeep Wrangler cea mai amănunțită revizie de când Quad-ul a evoluat în MB.

Cea mai mare schimbare de inginerie a TJ a fost noua suspensie Quadra-Coil™, care a înlocuit arcurile lamelare standard și a oferit o călătorie mult îmbunătățită pe șosea. Capacitățile off-road au fost îmbunătățite prin articularea sporită a osiei, garda la sol și unghiuri de apropiere și de plecare mai agresive. TJ a prezentat, de asemenea, un nou interior, inclusiv airbag-uri pentru șofer și pasager. TJ a păstrat mai multe caracteristici clasice ale mărcii Jeep®;, cum ar fi farurile rotunde (care nu mai sunt pătrate), un parbriz rabatabil (văzut pentru prima dată în 1940) și ușile detașabile, precum și alegerea unui acoperiș moale sau a unui hardtop detașabil. Un bar sport montat din fabrică a fost, de asemenea, standard. Motorul TJ este același AMC 4,0L Straight-6 utilizat la Cherokee și Grand Cherokee.

Linia TJ Wrangler a obținut recenzii foarte bune de la debutul său și se dovedește a fi un vehicul extrem de adaptabil, cu o varietate tot mai mare de piese de schimb performante disponibile acum pe piața pieselor de schimb.

În 2003, marca Jeep®; a introdus cel mai capabil Wrangler vreodată - Rubicon. Noul model a fost numit după faimosul Rubicon Trail din Munții Sierra Nevada. Modelul Rubicon a inclus punți Dana 44, dulapuri față și spate Tru-Lok®; acționate cu aer, sistem Rock-Trac®; 4x4, anvelope off-road Goodyear®; MT/R de 31 inch, frâne cu disc cu patru roți și șine de rocă cu plăci diamantate.

Wrangler Unlimited a debutat la sfârșitul anului 2004, cu un ampatament mai lung, cu 13 inci mai mult spațiu de marfă și confort sporit pe șosea. În 2005, marca Jeep®; a introdus Rubicon Unlimited - a prezentat ampatamentul caracteristicilor Unlimited și off-road ale Rubiconului.